aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai išaiškino nusikaltimą, kurio metu visuotinai pavojingu būdu buvo sunaikintas 800 tūkst. litų vertės turtas.
Nustatyti konfiskuoto kontrabandininkų vilkiko padegėjai
© DELFI / Ainis Gurevičius

Pareigūnai nustatė, kad 2009 metų rugsėjį, nakties metu, Minsko pl. 21 esančioje automobilių saugojimo aikštelėje buvo pasikėsinta padegti krovininį vilkiką „Volvo“ su priekaba, Lenkijos Respublikos valstybiniais registracijos numeriais. Tą kartą, aikštelės sargui pastebėjus liepsną, gaisras buvo užgesintas, praneša sostinės policija.

Lapkritį tas pats krovininis automobilis vėl buvo padegtas ir visiškai sudegė. Šio gaisro metu sudegė ir šalia stovėjusių 12 įvairių transporto priemonių, nukentėjo kitas turtas. Viso buvo padarytas beveik 800 tūkst. litų nuostolis. Vilniaus 2 policijos komisariate buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriuos vėliau perėmė Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyrius.

Pernai lapkritį sudegęs vilkikas „Volvo“, 2009 m. vasario mėnesį buvo sulaikytas su kontrabandinių cigarečių kroviniu Baltarusijos pasienyje. Druskininkų miesto apylinkės teismo teisėjos nutarimu, vilkikas buvo konfiskuotas, perduotas Valstybinei mokesčių inspekcijai ir saugotas Vilniuje. Šis vilkikas su priekaba, kurių bendra vertė - apie 350 tūkst. litų, turėjo būti parduotas iš varžytinių.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, po kruopštaus tyrimo, šių metų birželio ir liepos mėnesiais surengė kelias slaptas operacijas, kurių metu buvo nustatyti ir sulaikyti penki asmenys, prisidėję prie nusikaltimo organizavimo ir vykdymo. Visiems pareikšti įtarimai, dalis – suimta.

Baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu – areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.