aA
Trečiadienį Administracinė komisija prie Jonavos rajono savivaldybės skyrė 160 Lt baudą Andrejui Lobovui, kuris gegužės 17-tąją neleido išvežti Drąsiaus Kedžio dukrelės į pasimatymą su motina Laimute Stankūnaite. A. Lobovas, kuris savo veiksmus vadina pilietišku elgesiu, žada pasinaudoti savo teise apskųsti nuosprendį Kauno apygardos administraciniam teismui. Taip pat jonavietis buvo įsitikinęs, kad nuosprendis jau buvo surašytas dar net neprasidėjus svarstymui.
D.Kedžio dukters neleidusiam išvežti jonaviečiui – 160 Lt bauda
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

DELFI primena, kad gegužės 17-tąją D. Kedžio dukra turėjo būti vežama į pasimatymą su mama, tačiau prie Kedžių namų Garliavoje minia suklaupė ties išvažiavimu iš namo bei neleido išvežti mergaitės. A. Lobovas buvo vienas iš tų, kurie klūpėjo pirmose gretose.

„Aš, kaip ir tūkstantis tą dieną susirinkusių žmonių, atlikau gerą darbą, atlikau savo pilietinę pareigą. Be to niekas manęs neprašė pasitraukti, nė vienas pareigūnas prie manęs nepriėjo“, - teigė A. Lobovas.

Taip pat jonavietis buvo įsitikinęs, kad dar net neprasidėjus svarstymui, buvo surašytas nutarimas. Visas nutarimas buvo atspausdintas, jame ranka įrašytas tik baudos dydis.

A. Lobovas komisijos pasiteiravo, ar jie turi kompiuterį, kad per pusvalandį vykusį svarstymą sugebėjo atspausdinti nutarimą, tačiau komisijos nariai jonaviečiui atrėžė „nedaryti šou“.

„Man juokas ima iš tokio nutarimo“, - trumpai reziumavo A. Lobovas.

Neoficialiomis žiniomis, administracinėmis baudomis už trukdymą gali būti nubausta iki 10 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.