aA
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pratęsė tyrimą dėl Seimo nario Manto Adomėno veiklos. Gali būti, kad bus prašoma Valstybės kontrolės pagalbos. Tai dienraščiui patvirtino STT direktorius Žimantas Pacevičius. Anot jo, STT išsiaiškino toli gražu ne visas M.Adomėno ir politiko įsteigto Demokratinės politikos instituto (DPI) veiklos aplinkybes, rašo „Vilniaus diena“.
Žimantas Pacevičius
Žimantas Pacevičius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

"Tyrimą pratęsėme. Nėra taip paprasta. Kol kas nusikalstamos veikos neradome, žiūrėsime per korupcijos prevencijos prizmę", – kalbėjo STT vadovas.

STT kyla klausimų ir dėl to, kodėl pinigus DPI skirti nusprendusi Švietimo ir mokslo ministerija sumanė aukštosioms mokykloms reitinguoti skirti tokią didžiulę sumą – net 2,5 mln. litų. Būtent šiuo klausimu STT gali kreiptis į Valstybės kontrolę.

"Galime kreiptis ir prašyti, kad jie pasižiūrėtų, ar tos lėšos panaudotos tinkamai. Šiandieną pasakyti, kiek kainuoja toks pirkinys, mūsų kompetencijos neužtenka. Kiek žinau, rimtesni projektai užsienyje, kur reitinguojama daugiau mokyklų, kainavo pigiau negu šitas", – svarstė Ž.Pacevičius.

Ž.Pacevičius nesiryžo prognozuoti, kiek dar užtruks STT tyrimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.