aA
Kabule vykstančioje Tarptautinėje konferencijoje Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Rusija nurašė Afganistanui daug milijardų skolos likučius, ir pažadėjo toliau padėti aprūpinti Afganistano armiją ir policiją technika, glaudžiai bendradarbiaudama su kitomis šalimis.
Rusija pasiryžusi aprūpinti technika Afganistano armiją ir policiją
© RIA/Scanpix

Be to, kaip rašo britų nacionalinio transliuotojo BBC naujienų svetainė, S.Lavrovas patvirtino Rusijos pasiryžimą ir toliau suteikti savo teritoriją krovinių ir tarptautinio kontingento personalo tranzitui.

"Ir toliau padėsime formuoti Afganistano jėgos struktūras, taip pat didinti skaičių Afganistano policijos karininkų, kurie rengiami Rusijoje, įnešti indėlį į šalies ekonomikos atkūrimą", - pranešė S.Lavrovas.

Pasak jo, šiais metais Rusija nurašė Afganistanui skolos 891 mln. dolerių likutį, o iš viso nurašytos skolos suma pasiekė 12 mlrd. dolerių.
Afganistano prezidentas Hamidas Karzai pradėjo tarptautinę konferenciją Kabule raginimu leisti vyriausybei daugiau kontroliuoti daugiamilijardinį biudžetą.

Drauge jis pažadėjo NATO šalių ir kitų valstybių užsienio reikalų ministrams prisiimti daugiau atsakomybės mainais už saugumo priemonių stiprinimą.

Šiuo metu Afganistano vyriausybė tvarko tik 20 proc. visos tarptautinės pagalbos, kurią gauna šalis.

Savo ruožtu JAV ir jų sąjungininkai nori, kad Afganistano valdžia kovotų su korupcija ir prisiimtų daugiau atsakomybės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.