aA
Pietų Osetijoje per autobuso avariją Kaukazo magistralėje, jungiančioje Rusiją su Užkaukaze, sekmadienį žuvo vienuolika žmonių, tarp jų du vaikai. Dar 13 keleivių buvo sužeisti ir paguldyti į ligoninę.
P.Osetijoje per autobuso avariją Kaukazo magistralėje žuvo 11 žmonių
© K.Šatūno nuotr.

Autobusas, važiavęs maršrutu Cchinvalis-Vladikaukazas, nulėkė nuo kelio ir apvirto nuo Gruzijos vienašališkai atsiskyrusioje Pietų Osetijos teritorijoje.

Įvykio priežastys aiškinamos: autobuso vairuotojas teigia, kad nuvažiuoti nuo kelio jį privertė priešpriešiais važiavęs KamAZ. Savo ruožtu jo vairuotojas neigia šį kaltinimą.

"Pirminiais duomenimis, įvykio kaltininkas buvo KamAZ vairuotojas. Susidūrimas neįvyko, bet autobusą, matyt, užmetė į šalį ir todėl jis apvirto", - sakė Šiaurės Osetijos VRM sekretorė spaudai Ala Achpolova.
Naujausiais duomenimis, autobuse buvo 23 žmonės.

Kaip praneša Pietų Osetijos valstybinis informacijos, ryšių ir masinių komunikacijų komitetas, trijų nukentėjusiųjų būklė, gydytojų vertinimu, yra itin sunki. Daugiausia žmonėms nustatyti lūžiai ir galvos ir smegenų sužeidimai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.