aA
"Aš čia atvykau... griežtai pareikšti tiems, kuriems mes padėjome, jog mes nenorime, kad mūsų pagalba piktnaudžiautų asmenys, kurie neketina prisiimti sambūvio reikalaujamos rizikos", antradienį pareiškė JAV valstybės sekretorės pavaduotojas Jamesas Rubinas (Džeimsas Rubinas).

"Yra svarbu sutvirtinti tai, ką kosoviečiai prašė Vakarų padaryti. Jie turi parodyti, kad gali sugyventi... Mums kelia nerimą, kad vadovai stokoja atsakomybės už tai, kas čia vyksta", sakė J. Rubinas.

Jis pakartojo Vašingtono poziciją dėl etninių neramumų Serbijos Presevo slėnyje, esančiame prie pat rytinės Kosovo administracinės sienos. J. Rubinas įspėjo etninius albanus, kad Vakarai nesikiš, juos gelbėdami, kaip kad padarė Kosove.

Su J. Rubinu buvo ambasadorius Chrisas Hillas (Krisas Hilas), kuris atvyko, kaip JAV prezidento Nacionalinio saugumo tarybos patarėjas. Jis žurnalistams pareiškė, jog Vašingtonas pasiryžęs toliau padėti Kosovo reformoms ir atstatymui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.