aA
Prezidentas Rolandas Paksas išreiškė nuostabą Lietuvos bažnyčios hierarchų noru dalyvauti "oponentų surežisuotame politiniame spektaklyje ir prisidėti prie revanšo siekiančių politikų keliamos sumaišties valstybėje". Taip Prezidentas reagavo į kardinolo Audrio Juozo Bačkio, arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus laišką, spaudoje cituojamas jų mintis ir Vyskupų kreipimąsi į Lietuvos žmones.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Vyskupų kreipimesi Prezidentas buvo paragintas atsistatydinti. Penktadienį nusiųstame laiške Lietuvos bažnyčios hierarchams Prezidentas R. Paksas prisimena prieš devynis mėnesius, po inauguracijos, gautą Popiežiaus Jono Pauliaus II sveikinimą su linkėjimais tarnauti teisingumui, taikai ir Lietuvos žmonių gerovei.

"Buvau be galo sujaudintas šio mane įpareigojančio Šventojo Tėvo pasitikėjimo ženklo. Neužmirštamą įspūdį paliko neseniai įvykusi audiencija Vatikane ir Šventojo Tėvo laiminimas mano šeimai, tautai ir visiems Lietuvos žmonėms. Man, kaip tikinčiajam, Popiežiaus žodžiai įsirėžė tarsi priesakas būti sąžiningam ir negailėti jėgų, kad mano šalies žmonės patirtų daugiau teisingumo ir laimingesnis būtų jų gyvenimas", - rašoma R. Pakso laiške.

Laiške R. Paksas taip pat teigia, jog, pradėjęs eiti Prezidento pareigas, neįvertino būsimo korumpuotų valdininkų bei kai kurių politinių jėgų pasipriešinimo savo programai.

"Žinoma, aš neišvengiau klaidų, galbūt kai kurių veiksmų ėmiausi per greitai, tačiau nei prieš Dievą, nei prieš tautą, nei prieš savo sąžinę nesijaučiu kaltas dėl politinių oponentų man metamų kaltinimų. Jėgų man suteikia tikėjimas, šeima ir daugelio Lietuvos žmonių palaikymas. Negaliu jų apvilti ir prisiimti nesamų kalčių", - rašoma Prezidento laiške.

Jame valstybės vadovas pabrėžia, kad dideles viltis, žmonių sąmonėje gaivinant amžinąsias vertybes, jis sieja su Katalikų Bažnyčia.

"Todėl mane labai nustebino Jūsų laiškas. Man nesuprantamas Jūsų, Lietuvos Bažnyčios hierarchų, noras dalyvauti mano oponentų surežisuotame politiniame spektaklyje ir prisidėti prie revanšo siekiančių politikų keliamos sumaišties valstybėje", - rašoma R. Pakso laiške.

Laiške Prezidentas linki Lietuvos žmonėms Advento ramybės bei skaidrios artėjančių Šventų Kalėdų nuotaikos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.