aA
Vilniaus universiteto studentams jau suteikta galimybė bendrauti su darbuotojų ieškančių įmonių atstovais. Universiteto patalpose atidaryto Karjeros centro ir “Karjeros mugės” kūrėjai tikisi suartinti akademinį jaunimą su verslo pasauliu bei įdarbinti Vilniaus universiteto studentus.
klasė, mokykla, studentai
Karjeros centro steigėjų teigimu, studentai į “Karjeros mugę” bus kviečiami kiekvienais metais. Šiemet Vilniaus universiteto studentų atstovybės ir Karjeros centro organizuojamoje “Karjeros mugėje” dirbti ar atlikti praktiką studentams siūlė daugiau kaip trisdešimt kompanijų.

Šiais metais anketas užpildė ir į darbdaviams prieinamą duomenų bazę pateko beveik 3 tūkstančiai darbo ieškančių Vilniaus universiteto studentų. Iš jų didžiąją dalį sudarė studijuojantieji Ekonomikos bei Matematikos fakultetuose.

Vilniaus universiteto studentų teigimu, “Karjeros mugė” suteikia puikią galimybę sužinoti apie savo perspektyvas. “Manau, kad tokius renginius vertėtų organizuoti ir mokyklose - moksleiviams būtų lengviau pasirinkti ne tik patinkančias, bet ir paklausias specialybes”, - sakė gamtos mokslus studijuojantis Vytautas Trakimas.

“Tokio pobūdžio renginiai reikalingi studentams, tačiau esu nusivylusi, kad mugėje nėra tų įmonių atstovų, kuriems būtų reikalingi studijuojantieji specifines specialybes”, - kalbėjo būsimoji anglų filologė Sigita Mickevičiūtė.

Įėjimas į dvi dienas Ekonomikos fakultete vykusią “Karjeros mugę” buvo mokamas. “Visi norintys patekti į renginį turėjo sumokėti simbolinę dviejų litų sumą. Tačiau dėl to “Karjeros mugės” lankytojų nesumažėjo, o atvykusieji studentai nesiskundė - jie gavo “Karjeros mugės” katalogą, kuriame galima rasti naudingos informacijos apie darbuotojų ieškančias įmones”, - sakė Juozas Karmaza, atsakingas už renginio techninės dalies organizaciją.

Karjeros centro durys bus atviros visiems studentams, tačiau tik lankytojo teisėmis. Į Vilniaus universiteto karjeros centro duomenų bazę pateks tiktai įsidarbinti ar atlikti praktiką norintys Vilniaus universiteto studentai.

Kaip sakė Karjeros centro projektų administratorė Inga Savickaitė, sausio mėnesį bus pradedami vykdyti pirmieji centro projektai. Studentai bus kviečiami į seminarus, kuriuose bus analizuojamos efektyvios darbo paieškos, darbo dokumentų rengimo ir pildymo, kryptingo karjeros planavimo ir kiti studentams rūpimi klausimai. Be to, centras siūlys individualias ir grupines konsultacijas, kurių metu bus ne tik mokoma rašyti gyvenimo aprašymus, bet ir specialių testų pagalba sužinoti intelekto lygį.

Anot Karjeros centro direktorės dr. J.Vaičiūnaitės, Vilniaus universitetas jau yra sudaręs apie 500 dvišalių sutarčių, taigi ateityje studentai turės galimybę įsidarbinti ar atlikti praktiką ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Beje, Karjeros centro patalpose įrengtoje virtualioje bibliotekoje darbdaviai ras informaciją apie talentingus studentus, o pastarieji - apie darbuotojų ieškančias įmones.