aA
JAV pajėgos Irake suėmė dešimtis asmenų, įskaitant 41 vyrą, įtariamą dėl septynių Ispanijos žvalgybos agentų nužudymo. Tikrite, kuris buvo nušalintojo prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) citadelė, JAV kariai anksti ketvirtadienį sulaikė tris įtariamus antikoalicinių kuopelių lyderius ir konfiskavo daug ginklų.
JAV karys Irake
JAV karys Irake
© EPA-ELTA
"Tai fidajų saldainių parduotuvė", - sakė pulkininkas leitenantas Stevenas Russellas (Stivenas Raselas), kurio vyrai vieno namo sode vieną po kito atkasinėjo maišus su granatomis, sprogmenimis, minosvaidžių sviediniais, savadarbėmis bombomis ir kitais ginklais.

Pasak jo, reikšmingi ir minėtų trijų vyrų areštai: "Jie tikriausiai vadovauja dviem ar trims kuopelėms, tiekia joms ginklus ir organizuoja išpuolius".

Kariškiai taip pat pranešė, kad antradienį į pietus nuo Bagdado JAV oro desantininkai ir irakiečių policininkai sulaikė 41 įtariamąjį, siejamą su šiurpiais Ispanijos operatyvininkų, kurie praėjusį mėnesį pateko į pasalą, nužudymais.

Tarp šių asmenų, kurie buvo areštuoti per 18 reidų Latifijoje, yra "tikrieji užpuolikai" ir kuopelės lyderis, sakoma 82-osios oro desantininkų divizijos pranešime, kuriame ši operacija vadinama "didele sėkme".

"Per reidus sulaikyta 15 pirmaeilių taikinių, o iš viso apklausai nuvežtas 41 priešas. Tarp šių sulaikytųjų yra kuopelės lyderis Abu Abdullah (Abu Abdula), vienas žvalgybos karininkas, vienas finansininkas, keli gydytojai, gydantys teroristus, kad jiems nereikėtų vykti į vietos ligonines, ir tikrieji užpuolikai", - rašoma pranešime.

Tuo tarpu Mosulo policija pranešė, kad trečiadienį per susirėmimą su JAV pajėgomis nukautas buvęs Saddamo Husseino fidajų pajėgų vadas ir suimtas 31 buvęs karininkas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.