aA
Prieš pusmetį 52-ejų metų klaipėdietis Viktoras P. paštu gavo pranešimą, kad jam kelių policija skyrė 240 litų baudą už eismo taisyklių pažeidimą. Žmogus nebuvo padaręs nieko smerktino, tad nuvažiavo aiškintis.
Paaiškėjo, jog praėjusių metų spalio mėnesį Šilutės rajone kelių policininkai sustabdė automobilį „Volkswagen Golf“, kurio vairuotojas viršijo greitį. Vairuotojas pateikė Viktoro P. vardu išduotą vairuotojo pažymėjimą, išduotą 1995 m. Pažeidėjui buvo surašytas protokolas, paskirtas laikas atvykti į kelių policijos skyrių. Tačiau pažeidėjas neatvyko nei į apklausą, nei į baudas skiriančios komisijos posėdį.

Tariamam pažeidėjui buvo siuntinėjami raginimai. Pagaliau jis atvyko į policiją. Žmogus tikino, jog minėtu laiku jokio prasižengimo nepadarė. Tardytojas viską surašė ir paguodė, jog paliks klaipėdietį ramybėje. Tačiau po mėnesio jis sužinojo, jog užblokuota jo sąskaita. Pasirodo, greičio viršijimo byla nė kiek nepaaiškėjo, tad baudos išieškojimo ėmėsi antstoliai. Jie pateikė ieškinį jau ne 240, bet 500 litų sumai.

Gruodžio 9 d. žmogus vėl atvyko į policiją ir parodė savo vairuotojo pažymėjimą. Pareigūnai sulygino prieš metus iš tariamo Viktoro P. paimtą pažymėjimą ir realaus žmogaus ir pamatė, kad nuotraukos juose skiriasi. Dar geriau įsižiūrėjus, pastebėta, kad ankstesniame pažymėjime pakeista nuotrauka.

Viktoras P. tikina, kad iki to savo vairuotojo pažymėjimo jis nebuvo praradęs, mašiną nusipirko tiesiai nuo kelto, tad neįsivaizduoja, iš kur sukčius gavo jo anketinius duomenis.

Kaip „Klaipėdai“ pasakojo Eismo priežiūros skyriaus vyresnysis inspektorius S.Vainorius, jo duomenimis, Viktoras P. buvo praradęs vairuotojo pažymėjimą, tad sukčiai galėjo pasinaudoti jo dokumentu. Inspektorius tikino, kad baudos išieškojimo iš Viktoro P. mechanizmas jau sustabdytas ir jis bus paliktas ramybėje. Kita vertus, dėl dokumento suklastojimo paskirtas ikiteisminis tyrimas. Anot pareigūno, yra žinoma, kam priklausė sulaikytas automobilis, yra sukčiaus nuotrauka, tad toliau aiškintis yra pavesta tyrėjui ir kriminalistams.