aA
Rusija neketina kelti klausimo nei dėl narystės NATO, nei Europos Sąjungoje (ES). Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas, kalbėdamas trečiadienio vakarą per susitikimą su Bavarijos visuomenės, politikos ir verslo sluoksnių atstovais.
Igoris Ivanovas
© ELTA
"Turėdamas omenyje NATO tokią, kokia ji yra dabar, aš visiškai tvirtai galiu pasakyti, kad į Aljansą kaip visateisė narė Rusija nestos", - pabrėžė ministras.

Drauge jis pažymėjo, jog NATO - tai realybė euroatlantinėje erdvėje, ir atsižvelgdama į tai Rusija pradėjo neturintį precedento bendradarbiavimą su organizacija.

I.Ivanovas paaiškino, kad turi omenyje sudarytą NATO ir Rusijos tarybą, kur, pasak jo, Rusija ir Aljanso valstybės lygiomis teisėmis svarsto iškilusias problemas, drauge ieško sprendimų ir juos įgyvendina.

Kai dėl ES, tai, kaip pabrėžė ministras, "Rusija, atsižvelgdama į savo mastą ir ekonomines ambicijas, kurių turi ne tik Europoje, bet ir Azijoje, vargu ar gali dabar kelti klausimą dėl narystės šiame bloke".

"Mes pasirinkome, kaip ir su NATO, kitą kelią - kurti bendras erdves ekonomikos, teisės ir kitose srityse, - pabrėžė I.Ivanovas.

Pasak ministro, kurdamos tokias erdves Rusija, ES ir NATO galės "lygiateisiškai bendradarbiauti be formalios narystės šiose organizacijose".

Tai, pasak I.Ivanovo, "atitinka Rusijos ir NATO bei Europos Sąjungos valstybių interesus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.