aA
Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nesušvelnino laisvės atėmimo bausmės buvusiam Nemenčinės parapijos klebonui Ričardui Jakučiui, nuteistam kalėti už svetimo turto pasisavinimą. Teismo nuosprendžiu, R.Jakutis nuteistas kalėti pustrečių metų.
Ričardas Jakutis
Ričardas Jakutis
Pritaikius Amnestijos įstatymą, R.Jakučiui neatlikta laisvės atėmimo bausmė buvo sutrumpinta penktadaliu ir jam pataisos namuose praleisti paskirta 1 metus ir 9 mėnesius. Bylos nagrinėjimo metu ekskunigas buvo suimtas keletą mėnesių, todėl realiai nelaisvėje jam teks būti apie pusantrų metų.

Vilniaus apygardos teismui trečiadienį atmetus nuteistojo skundą, nuosprendis įsiteisėjo. Dabar R.Jakutis bus suimtas ir išvežtas į pataisos namus atlikti bausmės.

Bylos duomenimis, nuo 1994 metų balandžio iki 1997 metų pradžios tuometinis Nemenčinės parapijos administratorius R.Jakutis iš bankų, įmonių ir privačių asmenų skolinosi dideles pinigų sumas.

Kunigas buvo pripažintas pasisavinęs Vyriausybės skirtas lėšas. 1995 metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija į tuometinį banką "Hermis" pervedė 100 tūkst. litų senelių namų statybai. Šiuos pinigus R.Jakutis iš banko paėmė grynais ir iššvaistė.

Laisvės atėmimo bausmė R.Jakučiui skirta už šį ir dar vieną nusikaltimo epizodą. Įvairiems fiziniams ir juridiniams asmenis iš R.Jakučio priteistos tūkstantinės sumos.

Ekskunigas neneigė, kad yra skolingas. Teismo posėdyje trečiadienį, svarstant jo apeliacinį skundą, R.Jakutis tikino, kad naujų nusikaltimų nėra padaręs, slaugo sergančią motiną.

Ekskunigo byla pas tardytojus, prokurorus ir teisėjus klaidžiojo septynerius metus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.