aA
Tailando policija surengė reidą į vieną nelegalią Tailando "dirbtinio apvaisinimo" kliniką, kurioje vietoj įprastos procedūros moterims buvo įšvirkščiami tam tikri vaistai, sukuriantys nėštumo iliuziją.
Švirkštas
Švirkštas
Policijos reidas buvo surengtas po to, kai daugiau nei 40 moterų pasiskundė Tailando medicinos tarybai, kad jas apgavo.

Tarybos prezidentas Somsakas Lolecha laikraščiui "The Nation " sakė, kad klinikai vadovavo gydytojas Naratornas Tamabutra, kuris nėra dirbtinio apvaisinimo specialistas.

Viena iš apgautų moterų Karuna Pisvong sakė klinikai už apvaisinimą sumokėjusi 110 tūkst. batų (2 tūkst. 750 JAV dolerių). Tačiau vietoj apvaisinimo procedūros 76 kartus jai buvo leidžiamas preparatas, kuris sukėlė simptomus, panašius į nėštumo. Tariama nėščioji pastebimai pastorėjo.

Moteris teigė atskleidusi apgavystę tik po to, kai kreipėsi į kliniką, nes jau turėjo "gimdyti". Čia ją įtikinėjo, kad ji yra nėščia. Be to, klinikoje jai sakė, kad būtina atlikti dar 7 injekcijas ir taip gydyti jos "vaisiaus" chromosomų anomalijas.

K. Pisvong atsisakė "tęsti gydymą", o vėliau sužinojo, kad klinika apdūmė akis dar 40 pacienčių. Viena moteris teigė laukusi kūdikio net 17 mėnesių. Kita sakė "nėštumo" metu priaugusi 36,5 kg.

Gydytojui, tokiu būdu atlikusiam "apvaisinimo" procedūrą, gresia 60 tūkst. batų (1 tūkst. 500 JAV dolerių) bauda už darbą be licencijos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.