aA
Pirmadienio vakarą Kauno teritorinės muitinės Lazdijų kelio poste sulaikytas senutėliu 22 metų automobiliu „Mercedes Benz“ gabentas kontrabandinis krovinys, kurio vertė yra beveik 13 tūkst.litų, sakoma pranešime spaudai.
Muitinė pro automobilio langą
Muitinė pro automobilio langą
© ELTA
Lenkijos piliečiui nepavyko nelegaliai įvežti didelį kiekį vaikiškų bei moteriškų drabužių ir rankinių.

Nors vairuotojas nedeklaravo vežąs kokių nors prekių, patikrinus „Mercedes Benz“ bagažinėje rasta daug nedeklaruotų prekių. Jos nebuvo paslėptos: supakuotas ir tvarkingai sudėtas prekes vyriškis buvo tik uždengęs. Pakuotėse aptikta 40 puošnių suknučių (jų vertė- 2396,40 Lt) ir 41-erios kelnės vaikams (vertė- 833,94 Lt), o taip pat 96 moteriškos palaidinės ir 188 rankinės. Pastarųjų prekių vertė siekia 9,5 tūkst. litų.

Kontrabandinis krovinys bei jį gabenęs lengvasis automobilis sulaikyti. Beje muitinės pareigūnams taip ir nepavyko įvertinti lenko mersedeso, nes duomenų bazėse nėra informacijos apie prieš 22-ejus metus pagamintas transporto priemones.

Lenkijos piliečiui teks atsakyti už kontrabandos gabenimą teisme. Šiuo atveju gali būti paskirta bauda nuo 10 000 iki 20 000 litų su kontrabandos daiktų bei jų gabenimo priemonės konfiskavimu arba be konfiskavimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.