aA
Du Vilniaus dailės akademijos studentai laimėjo prizines vietas tarptautiniame plakatų konkurse Kanuose "Tax Free World Exhibition" parodai. Konkursą surengė Paryžiaus reklamos agentūra "Wolkoff et Arnodin", jame dalyvavo studentai iš JAV, Kinijos, Lietuvos, Vengrijos ir kitų šalių aukštųjų menų mokyklų.
Neringa Dervinytė
Neringa Dervinytė
© DELFI
Konkurse išrinkti plakatai bus panaudoti parodos "Tax Free World Exhibition 2001" metu.

Dailės akademijos studentė Neringa Dervinytė laimėjo pagrindinį prizą ir gavo 12.000 FRF (apie 6943 Lt) prizą, o Juozas Brundza užėmė antrąją vietą ir gavo 5.000 FRF (apie 2893 Lt) prizą.

Konkursai buvo padalinti į dvi grupes - Kanų ir Singapūro. Pasak Neringos Dervinytės, šiek tiek skyrėsi jų reikalavimai. "Kanuose buvo reikalaujama rafinuotesnio stiliaus, Singapūre jis buvo kiek laisvesnis", - DELFI sakė Neringa Dervinytė. Pati autorė stebėjosi, jog laimėjo pirmąją vietą, nes jos plakatas jai pačiai atrodė šmaikštus ir labiau atitinkantis Singapūro grupės reikalavimus.

Pirmajame Kanų grupės atrankos etape buvo atrinktas ir Dailės akademijos studento Leono Jovaišos plakatas.

Laimėtojus pasveikino Audrius Klimas, Lietuvos Grafinio Dizaino Asociacijos pirmininkas ir Vilniaus dailės akademijos dėstytojas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.