aA
Neseniai mokslininkai atrado didžiausio žeme vaikščiojusio mėsėdžio dinozauro, didesnio net už patį tiranozaurą, kaulus. Sensacingą radinį, kurį sudaro net šešių milžiniškų guvūnų kaulai, Argentinos ir Šiaurės Amerikos palaentologai atkasė Patagonijos dykumoje, Argentinos Andų rytiniame šlaite.
Šis masinis dinozaurų kapinynas verčia suabejoti teorija, kad didžiausieji planetos mėsėdžiai visada gyveno ir medžiojo atskirai. Atrodo, kad šie dinozaurai gyveno grupelėmis ir taip tapdavo dar grėsmingesni kitiems tuo metu mūsų planetoje gyvenusiems milžiniškiems gyvūnams.

Manoma, kad šie didžiausieji dinozaurai gyveno maždaug prieš 100 milijoną metų ir buvo šiek tiek žemesni, trumpesnėmis kojomis nei tiranozaurai, tačiau turėjo tokią pačią ilgą siaurą kaukolę bei žirklių formos žandikaulį.

Mokslininkai nustatė, kad šis mėsėdis milžinas buvo maždaug 13,7 metrų ilgio, tuo tarpu kai tiranozaurai paprastai siekė iki 12,2 metrų ilgio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.