aA
Belgijos policija suėmė vyrą, kuris, kaip įtariama, per vieną teismo posėdį Briuselyje nušovė teisėją ir teismo darbuotoją, penktadienį pranešė flamandų televizija VRT. Naujienų agentūra "Belga" citavo VRT pranešimą, jog buvo sulaikytas 47 metų Irano pilietis, kurį atpažino žmonės, tapę ketvirtadienį Belgiją sukrėtusios dramos liudininkais.
Briuselyje sulaikytas įtariamas teisėjos ir teismo darbuotojo žudikas
© Reuters/Scanpix

Pranešama, kad išpuolis teismo rūmuose veikiausiai buvo įvykdytas iš keršto.

"Belga", remdamasi Briuselio prokuratūros informacija, patvirtino, jog įtariamas užpuolikas buvo sulaikytas ketvirtadienio vakarą.

VRT tinklalapyje nurodoma, jog esama tik "požymių", kad vyras, kuris ketvirtadienio vakarą buvo suimtas viename Briuselio parke, pareigūnams keliskart iššovus į orą, yra galimas dvigubos žmogžudystės kaltininkas.

Per policijos operaciją įtariamasis buvo sužeistas.

Iš pradžių policija nurodė, jog įtariamojo sulaikymas ir incidentas teisme nėra susiję.

Ketvirtadienio rytą per vieną teismo posėdį salėje buvęs vyras "išsitraukė šaunamąjį ginklą (revolverį) ir iššovė į teisėją ir teismo darbuotoją, kurie abu žuvo", sake Briuselio prokuratūros atstovas Jeanas Jacquesas Meilleur.

Šis incidentas įvyko teismui nagrinėjant vienos šeimos ir kaimyno ginčą. Tas teismo posėdis vyko Briuselio centre esančiuose Teisingumo rūmuose.

Užpuoliką "kurį laiką vijosi vienas iš ten buvusių teisininkų, tačiau jis sugebėjo pabėgti pėsčiomis per aplinkines gatves", - pridūrė J.J.Meilleur.

Policija organizavo didelę ginkluoto užpuoliko paieškos operaciją.

Jo aukomis tapo 60 metų teisėja Isabelle Brandon ir teismo darbuotojas Andre Bellemansas.

Teismo rūmuose nužudytieji buvo pagerbti tylos minute. Per ceremoniją buvo matyti, jog kai kurie teisėjai yra pastebimai sukrėsti šių įvykių.

Briuselyje nužudyta teisėja tapo keršto auka

Įtariamasis, suimtas dėl vienos Briuselio teisėjos ir teismo darbuotojo nužudymo, prisipažino keršijęs dėl prieš trejus metus priimto sprendimo iškeldinti jį iš būsto, penktadienį pranešė pareigūnai.

"Pasak jo parodymų, jis dalyvavo teismo posėdyje, išsitraukė ginklą ir iššovė į teisėją bei jos klerką", - Briuselio prokuratūros atstovas spaudai Jeanas Jacquesas Meilleur sakė apie ketvirtadienį įvykusį incidentą.

"Jis aiškino keršijęs teisininkams bendrai ir šiai taikos teisėjai konkrečiai", nes ji "2007 metais priėmė sprendimą iškeldinti jį iš išsinuomoto buto", pridūrė atstovas.

47 metų vyras, kuris dėl smurto į policijos akiratį buvo pakliuvęs praėjusio amžiaus 10-ame dešimtmetyje, po iškeldinimo nebeturėjo pastovios gyvenamosios vietos.

Prokuratūra įtariamojo tapatybės neatskleidė, nors vienas teisėsaugos šaltinis sakė, kad tas vyras yra Irano pilietis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.