aA
Italijos premjeras Silvio Berlusconi remia dvi kompanijas, ieškančias būtų pristabdyti senėjimą ir kovoti su vėžiu, informuoja telegraph.co.uk. Garsėjantis kaip besirūpinantis išvaizda 73 m. Italijos premjeras pats įveikė prostatos vėžį ir širdies ligą. Jis tapo didžiausiu Milane įsikūrusią biotechnologijų kompanijos „Molecular Medicine“ investuotoju.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
© Reuters/Scanpix

Kompanija jau pasistūmėjo į priekį, bandydama du vaistus nuo vėžio.

S. Berlusconi priklauso beveik ketvirtadalis kompanijos, o jo jauniausias sūnus 21 m. Luigi yra įmonės valdybos narys. Manoma, kad S. Berlusconi akcijų vertė – apie 40 mln. eurų.

Jis taip pat remia didžiausią kompanijos akcininkę – fondą „San Raffaele del Monte Tabor“, kuris šiais metais ketina statyti 150 mln. eurų vertės tyrimų ir gydymo centrą, kuriame bus siekiama pristabdyti senėjimą. Centras vadinsi „Quo Vadis“ (lot. kur eini), jame bus tiriamos senatvės ligų priežastys, ieškoma tinkamos mitybos ir fizinių pratimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.