aA
Antradienį Londono Haid parke turėjusi įvykti tautiečių sueiga, besisolidarizuojanti su Lietuvoje esančiais vaikų teisų gynėjais, neįvyko. Skelbtu laiku prie „Hyde Park Speakers Corner“ kavinukės atėjo tik 3 sulyti lietuviškų leidinių Londone žurnalistai. „Violetinės revoliucijos“ liepsnelę Britanijoje užgesino lietus.
D.Kedžio palaikytojų mitingas Londone nepavyko
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Pusvalandį pastypsoję po kavinukės stogu, žurnalistai sulaukė dar trijų sušlapusių entuziastų. Niekas negalėjo tiksliai pasakyti, kodėl planuotas renginys neįvyko, nes organizatoriai apie tai niekam nepranešė. Besižvalgydami į parko pievelėse besiganančias žąsis ir skverelyje šlampančias Azijos dramblių skulptūras, atėjusieji ėmė skirstytis.

Analogiškos akcijos antradienį turėjo vykti ir Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje.

Portalas Alfa.lt praneša, kad vakar Vilniuje Katedros aikštėje apie 18 val. protestais pagarsėjęs Marius Kuprevičius į rengiamą akciją atsivedė ir šeimą. „Nežinau, kiek žmonių bus, nieko neorganizavome, nes iš mūsų šį mitingą bando perimti seksualinės mažumos“, – stovėdamas su „stop pedofilijai“ vėliava kalbėjo M.Kuprevičius.

Netrukus kitoje aikštės pusėje ėmė būriuotis ir kiti, save įvardijantys bendraminčiais, žmonės. Prie jų būrelio priėjo ir M.Kuprevičius. Vyras ėmė klausinėti apie būrelio lytinę orientaciją.

„Girdėjau, kad iš mūsų mitingą bando perimti gėjai“, – aiškino vyras. Tačiau netoliese besisukiojantis Seimo narys Algimantas Matulas tuoj nuramino besikarščiuojantį M.Kuprevičių. „Viskas gerai, juk matosi, normalios moterys“, – patikino jį Seimo narys.

Anglija.lt