aA
Dėl jaunos vilnietės išžaginimo greitosios pagalbos automobilyje prieš teismą stojęs felčeris Kęstutis Stasaitis ir toliau neigia savo kaltę – trečiadienį vykusiame posėdyje jo advokatas paprašė byloje padaryti pertrauką ir iškviesti papildomus liudytojus. Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas šį prašymą patenkino.
Kęstutis Stasaitis
Kęstutis Stasaitis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Į teismą iš Lukiškių kalėjimo pristatytas 36 metų K. Stasaitis ir kartu teisiamas greitosios pagalbos 62 metų vairuotojas Janas Borkovskis vedami į posėdžių salę, kaip visuomet, bandė slėpti savo veidus nuo pašalinių, nors į juos šįkart nebuvo nukreiptos nei fotoaparatų blykstės, nei filmavimo kameros.

Trečiadienio posėdyje buvo suplanuota, kad teismas pagarsins visą baudžiamosios bylos medžiagą ir baigs nagrinėjimą, tačiau K. Stasaitį ginantis advokatas teismo paprašė dar neskubėti ir papildomai iškviesti du liudytojus. Jie esą gali patvirtinti kaltinamojo versiją.

Bylą neviešame posėdyje nagrinėjantis teisėjas šį prašymą patenkino.

Kokie liudytojai bus kviečiami į teismą, nekomentuojama – esą nenorima pakenkti teisminiam bylos nagrinėjimui.

Tuo tarpu nukentėjusiąja pripažintai merginai šis teismo procesas – didelis išbandymas. Greitosios pagalbos automobilyje patyčias patyrusi mergina yra priversta vykti į kiekvieną posėdį ir akis į akį susitikti su kaltinamaisiais. Jie teismo salėje sėdi visiškai šalia jos – vos už kelių metrų.

Iš posėdžių salės ašarodama išėjusi mergina vengia viešumo – esą dėl patirtų išgyvenimų jai pašlijo sveikata.

Toliau K. Stasaičio ir J. Borkovskio bylą teismas žada nagrinėti po mėnesio.

Iki liepos 19-osios suimtiems kaltinamiesiems pateikti kaltinimai susiję su praėjusių metų spalio 24-osios nakties įvykiais. Tąsyk reanimobiliu važinėjantys K. Stasaitis ir J. Borkovskis turėjo teikti pagalbą Pylimo gatvėje rastai merginai, kuriai buvo sužalotas veidas, perpjauta lūpa. Iš pradžių sužeistoji buvo nugabenta į Žalgirio klinikas, o įtarus, kad merginai gali būti sukrėstos galvos smegenys, – pervežta į Greitosios pagalbos ligoninę. Iš ten po poros valandų mergina buvo išleista į namus.

Po dviejų dienų, neabejodama, kad greitosios pagalbos automobilyje buvo apsvaiginta medikamentais ir išžaginta, mergina kreipėsi į policiją. Gavus teismo medicinos ekspertų išvadą, K. Stasaitis ir J. Borkovskis buvo sulaikyti, o vėliau - suimti.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad gabenant nukentėjusią merginą iš vienos ligoninės į kitą K. Stasaitis jai į sėdmenis suleido nenustatytos kilmės medikamentų, nuo kurių ji nepajėgė valdyti savo kūno bei pasipriešinti. Pasinaudodamas bejėgiška aukos būkle, slaugytojas ją išžagino. Po to tą patį padarė automobilio vairuotojas J. Borkovskis.

Pakeliui į ligoninę K. Stasaitis merginą dar ir apvogė – iš jos sijono kišenės ištraukė mobilaus ryšio telefoną, įvertintą 320 litų.

K. Stasaitis anksčiau vienos televizijos laidos žurnalistams yra aiškinęs, kad važiuojant į ligoninę sužalota mergina esą pati lindo prie jo – kišo rankas į tarpkojį.

„Duok ranką... Noriu dar“, - pasak įtariamojo nerišliai automobilyje kalbėjo mergina. „Nesupratau, ko ji nori“, - teisinosi slaugytojas.

Medikas tikino, kad tą vakarą prieš budėjimą turėjo lytinių santykių su savo drauge, todėl esą jis buvo „pasisotinęs“. Vis dėlto, jis pažymėjo, kad jeigu būtų norėjęs turėti intymių santykių su nepažįstamąja, būtų pasinaudojęs prezervatyvu – esą pacientė jį turėjo su savimi.

„Aš nerizikuosiu su bet kuria moterimi, ypač ta, kurios nepažįstu“, - tvirtino K. Stasaitis.

Tuo tarpu greitosios pagalvos vairuotojas J. Borkovskis teisme prisipažino, kad išžagino merginą, tačiau tikino, jog ji pati šį išprovokavo. „Ji man grabaliojo rankomis prie klyno ir vis sakė „noriu, noriu“, todėl ir užlipau ant jos“, - aiškino J. Borkovskis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.