aA
1200 anketų per tris dienas – tokį iššūkį šiemet turėjo projekto „Misija Sibiras’10“ organizatoriai, skaitydami visą mėnesį siųstas dalyvių atrankos anketas. Jų skaičiavimais, peržiūrėti visas anketas prireikė daugiau nei 40 valandų.
„Misija Sibiras’10“: skelbiami atrinktieji bandomojo žygio dalyviai
© Organizatorių archyvas

Projekto organizatoriai – Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) – informuoja, kad sužinoti, kas pateko į antrąjį projekto atrankos etapą – bandomąjį žygį, vyksiantį Dzūkijos miškuose birželio 12 – 13 dienomis, galima tinklalapyje www.misijasibiras.lt.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) atstovas, projekto koordinatorius Arnas Marcinkus džiaugiasi šiais metais sulauktu dalyvių dėmesiu: „Didėjantis susidomėjusiųjų skaičius rodo, jog šis projektas pasiteisina. Dauguma anketas siuntusių asmenų, paskatinti pastarosios klausimų, papildomai domėjosi savo artimųjų praeitimi, parašė ne vieną įdomią istoriją iš mylimų žmonių patirties ir išreiškė pagarbą tremtyje mirusiems ar kalintiems tautiečiams. Džiugu, kad net labai jauni Lietuvos piliečiai domisi savo šalies istorija. Tai parodo, kad mūsų darbas yra priimtinas įvairaus amžiaus tautiečiams“.

Anketas pildė pačių įvairiausių profesijų ir užsiėmimų žmonės: moksleiviai, studentai, mokytojai, kariškiai, šokėjai, aktoriai, farmacininkai. Didžioji dalis jų – aktyvūs, visuomenėje vykstantiems procesams neabejingi žmonės.

Organizatorius ypač džiugina, kad užsienio lietuviai, kaip ir kasmet, naudojosi galimybe patekti į projektą: sulaukta anketų iš JAV, Nyderlandų, Prancūzijos, Liuksemburgo, Vokietijos, Anglijos, Rusijos, Izraelio ir kitų šalių. Gimtojoje šalyje gyvenantys lietuviai anketas siuntė iš visų šalies didžiųjų miestų, taip pat – iš Visagino, Ignalinos, Radviliškio, Alytaus, Marijampolės, Varėnos, Kupiškio, Gargždų bei kitų Lietuvos miestelių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.