aA
Tik penktadalis vokiečių galvoja, kad Helmutas Kohlis (Helmutas Kolis) po didžiulio skandalo, kilusio dėl neteisėto jo partijos rinkimų kampanijos finansavimo, ir toliau gali dirbti parlamente. Tai paaiškėjo po visuomenės nuomonės apklausos, kurios rezultatai skelbiami trečiadienį.
Helmut Kohl
Helmut Kohl
70 proc. apklaustųjų sakė, jog buvęs krikščionių demokratų lyderis, kancleriu buvęs 16 metų iki 1998-ųjų ir vadovavęs Vokietijos susivienijimui, turėtų atsisakyti politinio posto. Tik 22 proc. vokiečių norėtų, kad H. Kohlis pasiliktų, o kiti neturėjo nuomonės.

Net 48 proc. agentūros "Forsa" apklaustų krikščionių demokratų partijos šalininkų sakė, kad buvęs kancleris turi pasitraukti.

Naujoji partijos lyderė Angela Merkel, kurios valdžia susvyravo 70 metų H. Kohliui nesutikus atsistatydinti ar padėti skandalo tyrimui, antradienį kritikavo savo pirmtaką. Tačiau ji nesakė, ar H. Kohlis turėtų pasitraukti iš politikos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.