aA
Einantis Rusijos generalinio prokuroro pareigas Vladimiras Ustinovas pranešė, kad kovo 14 dieną, antradienį, taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl S. Radujevo baudžiamosios bylos perdavimo Federalinei saugumo tarnybai (FST).

V. Ustinovas paaiškino, kad pagrindinis kaltinimas, pateiktas S. Radujevui, yra terorizmas. Būtent todėl, jo žodžiais, šią baudžiamąją bylą tirs FST tardytojai.

Baudžiamąją bylą S. Radujevui Generalinė prokuratūra buvo iškėlusi dar 1996 metų sausį. Tuomet jis už akių buvo apkaltintas terorizmu ir įkaitų pagrobimu.

Laikinasis generalinis prokuroras patvirtino, kad čečėnų lauko vadas laikomas Lefortovo kalėjime. Pasak jo, S. Radujevas, "greičiausiai ten liks iki teismo nuosprendžio paskelbimo".

Paklausus, kiek metų nelaisvės gali gauti S. Radujevas, V. Ustinovas pareiškė: "Jis gaus pagal nuopelnus - už visą kraują, kurį jis praliejo Dagestane ir Čečėnijoje". "O apskritai paskutinį žodį tars Rusijos teismas, todėl nespėliosim - 20 ar 50 metų jis sėdės", sakė pareigūnas.

V. Ustinovas taip pat pažymėjo, kad S. Radujevui būtinai bus atlikta teismo psichiatrijos ekspertizė. "Po visų sužeidimų jo galvoje, atrodo, pelės bėgioja", sakė laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.