aA
Po ketvirtadienį vakare sugriuvusiais iškilmių rūmais Jeruzalėje dar yra dešimtys gyvų ar mirusių žmonių, kuriems ištraukti galbūt prireiks savaitės, penktadienį pranešė civilinės gynybos viršininkas generolas Gaby Ofiras (Gabis Ofiras).
Floor
Floor
Tuo tarpu Jeruzalės meras Ehudas Olmertas pažadėjo nuodugniai ištirti, kaip 1986 metais buvo statomas minėtas pastatas ir viešai paskelbti tyrimo išvadas. Meras pridūrė, kad statyba tikriausiai vyko pažeidžiant taisykles.

"Po griuvėsiais gali būti maždaug 50 žmonių, tačiau tikslaus skaičiaus šiuo metu pasakyti neįmanoma", - kelios valandos po nelaimės sakė G.Ofiras. Iškilmių rūmuose "Versailles" vyko vestuvių pokylis, kuriame dalyvavo maždaug 650 žmonių.

"Paieška truks mažiausiai penkias dienas, galbūt - savaitę", - spaudos konferencijoje pridūrė civilinės gynybos viršininkas, vadovaujantis gelbėjimo operacijai.

Pasak jo, iš po nuolaužų jau ištraukti keturi gyvi žmonės. Armijos pareigūnai buvo pranešę, kad iš griuvėsių ištrauktų ir pakeliui į ligoninę mirusių žmonių yra 15, o dar mažiausiai 10 kūnų tebėra po nuolaužomis.

"Magen David Adom", izraelietiškasis Raudonojo Kryžiaus atitikmuo, paskelbė apie 309 į ligonines nuvežtus sužeistuosius, kurių 16-os būklė sunki.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.