aA
Rusijos milicija sulaikė “hakerių” grupę, kuriai vadovavo 63 metų maskvietis pensininkas. Penki grupės nariai yra kaltinami kreditinių kortelių numerių vagystėmis. Milicijos pareigūnai teigia, kad senukas pasiryžo nusikaltimams, kai nebegalėjo išgyventi iš pensijos.
Senukas
“Šis atvejis galbūt padės išsklaidyti mitą, kad įsilaužėliais gali būti tik 14-15 metų genijai”, - kalbėjo Maskvos milicijos kompiuterinių nusikaltimų padalinio vadovas Dmitrijus Čepčugovas. “Tai yra profesionalų grupė, kuriai reikia tik pinigų”.

Jis teigė, kad grupė dirbo Maskvos interneto kavinėse. Jie naudodavosi pavogtų kortelių numeriais įvairių daiktų pirkimui.

D.Čepčugovas atsisakė išduoti, kaip policija sužinojo apie nusikaltimus ir kada gaujos nariai buvo suimti, tačiau, jei pavyks įrodyti jų kaltę, vaikinams gresia nuo 3 iki 10 metų kalėjimo.

Milicijos viršininkas užjaučia brandaus amžiaus kompiuterininką, kuris anksčiau dirbo programuotoju. Pensininkas neturėjo autorinių teisių į savo sukurtą programinę įrangą, todėl negaudavo honorarų.

Vidutinė pensija Rusijoje yra maždaug 100 litų, todėl dauguma pensininkų dirba menkai apmokamus darbus, kad nors truputį padidintų savo pajamas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.