aA
Russian army
Atsakydamas į Europos Tarybos generalinio sekretoriaus Walterio Schwimmerio klausimą, V.Ustinovas paaiškino, kad, be kitų, kaip "visiškai reali" tikrinama versija, jog rastieji lavonai - tai nužudyti vietos gyventojai, bendradarbiavę su federaline valdžia. Bet, pridūrė jis, tikrinamos ir kitos versijos.

Kalbėdamas apie Čečėnijoje įvykdytų nusikaltimų tyrimą, V.Ustinovas pranešė ET generaliniam sekretoriui, kad prokuratūros organai perdavė teismams per tūkstantį baudžiamųjų bylų.

Informuodamas apie kariškių įvykdytus teisės pažeidimus vietos gyventojų atžvilgiu, generalinis prokuroras pabrėžė, jog "jų dalis bendroje nusikaltimų masėje nedidelė". V.Ustinovo duomenimis, šiuo metu karinės prokuratūros institucijos išnagrinėjo 76 baudžiamąsias bylas, kuriose kaltinami kariškiai, 26 iš jų - dėl tyčinės žmogžudystės. 24 baudžiamosios bylos nusiųstos teismams, 11 kariškių jau nuteista.

"Prokuratūra dirba atvirai, jos veikla skaidri", - patikino V.Ustinovas. Pasak jo, "tai, kas vyksta Čečėnijoje - Rusijos nelaimė, ir mes tai suprantame. Kaip ir tai, jog neįvedus tvarkos dabar, terorizmo banga nusiris į Europą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.