aA
Radiatorius
Radiatorius
Kaip informavo Vilniaus miesto savivaldybė, sprendimas dėl kompensacijos gali būti priimamas, atsižvelgiant į Kompensacijų skyrimo komisijos išvadas bei šeimos ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygų patikrinimo aktą, jei minėta šeima dėl svarbių priežasčių du mėnesius ir ilgesnį laiką nesumokės už buto šildymą, vandenį ir kitas komunalines paslaugas bei gyvenamųjų patalpų nuomą.

Kompensacijos gali būti skiriamos ir kai likviduojamų bankrutuojančių įmonių darbuotojams daugiau kaip 6 mėnesius nemokamos algos, kai asmuo ne trumpiau kaip mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigoje (pateikia pažymą iš gydymo įstaigos), ištikus gaisrui ar stichinei nelaimei.

Anot pranešimo, kompensaciją galės gauti individualių įmonių savininkai bei asmenys, įsigiję patentą, jei dėl to, kad jų įmonės nevykdo veiklos, jie registruosis Darbo biržoje ne mažiau kaip 6 mėnesius arba dirbs pagal darbo sutartį.

Taip pat kompensacija galės būti skiriama, esant netikėtoms išlaidoms dėl artimųjų mirties, nelaimingų atsitikimų (vaistams, operacijoms), komunalinių paslaugų nenumatytoms išlaidoms (pateikus išlaidas įrodančius dokumentus) ir kitais nenumatytais atvejais.

Mero potvarkiu kompensacija negalės būti skiriama šeimoms arba vienišiems asmenims, jei sutuoktiniai registruoti skirtinguose butuose, jei be pateisinamos priežasties šeima arba vieniši asmenys nemoka už minėtas paslaugas, jei šeima ar asmuo turi du ir daugiau butų (namų).

Skolininkui, įgijusiam teisę į kompensacijas, bet nepadengusiam 5-10 procentų per 3 mėnesius susidariusių skolų, kompensacijos kitiems mėnesiams neskiriamos.

Specialiosios paskirties bendrovės "Vilniaus šilumos tinklai" ir "Vilniaus vandenys" kiekvieną mėnesį raštu informuos kompensacijas gaunančius gyventojus, jog, esant įsiskolinimui dėl svarbių priežasčių, dėl kompensacijų jie turi kreiptis į Socialinės paramos centrą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.