aA
Gegužės 23 d. Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo atidaryta unikali paroda "Afrika Afrika Afrika". Parodoje eksponuojami Afrikos meno albumai, originalios afrikietiškos muzikos plokštelių kolekcija, tradiciniai instrumentai, meno dirbiniai bei fonduose sukaupta literatūra apie Afrikos šalis.
Būgnininkas Bernardas Janauskas
Muzikos instrumentas

Parodoje taip pat bus galima susipažinti su įdomiausiais istorijos, geografijos, kultūros bei mokslo populiarinimo leidiniais apie Afrikos žemyno šalis, jų kultūrą ir istoriją. Bibliotekoje veikia ir žurnalisto, fotografo bei dailininko Zino Kazėno fotografijų iš Pietų Afrikos ekspozicija.

Afrikietiški motyvai

Parodos eksponatai surinkti iš keliautojų, pabuvojusių Afrikoje, į kuriuos internetu kreipėsi parodos organizatoriai, kviesdami eksponuoti savo atsivežtus įvairius daiktus, instrumentus.

Kaukės iš Senegalo

Parodos atidaryme skambėjo originalus Afrikos instrumentas - būgnas, kurį meistriškai mušė afrikietiškus ritmus pamėgęs studentas Bernardas Janauskas.

Muzikos instrumentas

Tai pirmasis jau trečius metus Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos Vilniuje organizuojamų "Afrikos dienų 2001" renginys.

Paveikslai

Paroda "Afrika Afrika Afrika" M.Mažvydo bibliotekoje veiks iki birželio 2 d., o "Afrikos dienos 2001" tęsis iki birželio 25 d., kviesdamos apsilankyti dar daugelyje renginių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.