aA
Lenkijoje rugsėjo mėnesį įvyksiančiuose parlamento rinkimuose dalyvaus du dešiniųjų partijų blokai. Lenkijos Atkūrimo judėjimas jungiasi su "Solidarumo" rinkimų akcija (SRA), o Dešiniųjų sutartis sudarė vieną rinkimų komitetą su brolių Lecho ir Jaroslawo Kaczynskių (Lecho ir Jaroslavo Kačinskių) įkurta organizacija "Įstatymas ir teisingumas".
Pirmajam susivienijimui, kuris vadinsis "Solidarumo" rinkimų akcija - Dešinieji , vadovaus Lenkijos premjeras Jerzy Buzekas (Ježis Buzekas).

Dešiniųjų sutartis, į kurią susivienijo iš Konservatorių liaudininkų, Krikščionių tautininkų partijų bei Respublikos lygos pasitraukę politikai, nutarė jungtis prie brolių Kaczynskių. Jiems kol kas vadovauja Lenkijos kultūros ministras Kazimierzas Ujazdowskis (Kazimežas Ujazdovskis).

Lenkijos politikos apžvalgininkai pastebi, jog šis susiskaldymas šalies dešiniesiems pergalės neužtikrins.

Visose visuomenės nuomonės tyrimų apklausose pergalę Lenkijos Seimo ir Senato rinkimuose respondentai pranašauja Kairiųjų demokratų sąjungai, už kurią ketina balsuoti apie 48 proc. šalies gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.