aA
Izraelio karo lėktuvai ketvirtadienį, per pirmąsias izraeliečių armijos pasitraukimo iš Pietų Libano metines, numušė Libano civilinį lėktuvą, kuris pažeidė žydų valstybės oro erdvę.
"Libano lėktuvas "Cessna" pažeidė Izraelio oro erdvę ir Michmorete buvo numuštas", - agentūrai AFP sakė armijos atstovė spaudai. Minėtas miestas yra Viduržemio jūros pakrantėje, maždaug pusiaukelėje tarp šalies šiaurėje esančio Haifos uosto ir Tel Avivo.

"Po kelių nesėkmingų bandymų priversti jį nutūpti, lėktuvas skrido dar 15 minučių, ir tik tada buvo nuspręsta jį numušti", - sakė ji. Į ataką armija pasiuntė du karo lėktuvus F-16.

Atstovė spaudai negalėjo nurodyti, kiek žmonių buvo lengvajame Libano lėktuve ir ar jie žuvo. "Įvykio vietoje dabar yra mūsų pajėgos", - pridūrė ji.

Ketvirtadienį Izraelyje paskelbta parengtis dėl Libano partizanų galimų išpuolių. Izraelio armija lygiai prieš metus iš Libano pasitraukė po 22 metų okupacijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.