aA
Savo laiku buvęs KGB šifravimo specialistas, pirmadienį pristatė autorių teigimu "revoliucinę technologiją, sugebančią paslėpti vartotojo pėdsakus internete nuo nepageidautinų akių ir potencialių įsilaužėlių".
Security
Naujoji sistema gali kaitalioti jūsų IP adresą tinkle dažniau nei vieną kartą per sekundę, ir taip "paslepia" nuo visų pašalinių ir yra matoma tik "autorizuotiems" vartotojams, teigė Victoras Sheymovas, "Invicta Networks" vadovas.

"Mes tikime, jog naujoji technologija atvers naują interneto istorijos puslapį ir labiau apsaugos vartotojus nuo galimų įsilaužimų", pareiškė jis "National Press Club" žurnalistams.

Tai visiškai neturintis analogų informacijos apsaugos sprendimo būdas. Skirtingai nei kiti, kurie stengiasi tarsi "apstatyti tvoromis" savo tarnybines stotis, ši technologija išsprendžia saugumo problemą visiškai iš kitos pusės.

Dabar egzistuojantys kompiuterių saugumo standartai remiasi duomenų šifravimo ir įvairių "ugnies sienų", filtruojančių netaisyklingus duomenų srautus, diegimu.

Bet kiekvienas tinklas apsaugotas šiuo būdu yra tarsi "nejudantis taikinys" kompiuterių chuliganui. Labai atkaklus įsilaužėlis anksčiau ar vėliau gali rasti vieną ar kitą būdą patekti į "aukos" tarnybinę stotį.

"Invicta" siūlo tarnybinę stotį tarsi judinti kibernetinėje erdvėje kaitaliojant jos IP adresus, nusakančius tarnybinės stoties fizinę padėtį pasauliniame tinkle.

"Invicta" sistema naudoja specialias korteles, jungiančias apsaugotus kompiuterius prie kontrolės valdymo pulto, kuriame vartotojas gali nuspręsti kaip dažnai jis nori kaitalioti IP adresus ir nustatyti kuriuos servisus galima vykdyti jų tarnybinėse stotyse. Generuojamų IP skaičius gali būti skaičiuojamas milijardais.

"Invictia", įsikūrusi Herndone (JAV), planuoja pradėti prekybą "testavimo" versija dar šį mėnesį, tvirtino Sheymovas

V. Sheymovas atvyko į JAV 1980 metais dėl "ideologinių priežasčių". Anksčiau buvo aštuntos KGB valdybos, analogiškos Pentagono informacijos iššifravimo poskyriui, vadovas. Prieš atvykdamas į JAV, jis koordinavo KGB darbuotojų, kurie užsiimdavo iš "priešiškų" valstybių perimtos informacijos šifravimu, darbą. Pabėgęs į JAV kurį laiką dirbo JAV nacionalinio saugumo agentūroje kaip konsultantas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.