aA
Antradienį Prancūzijos miestų keliuose smarkiai sutriko autobusų eismas, kai transporto darbuotojai jau šeštą kartą per du mėnesius vienai dienai nutraukė darbą. Jie kovoja dėl teisės išeiti į pensiją 55-erių, o ne 60-ies metų.
Automobiliai
Automobiliai
Autobusų eismas buvo faktiškai paralyžiuotas Dižone, Lilyje, Havre ir Marselyje, taip pat daugelyje kitų miestų, pranešė transporto pareigūnai.

Tuo tarpu Bordo autobusai važinėjo normaliai, o Strasbūre iš ryto buvo surengtas tik vienos valandos transporto darbuotojų streikas.

Paryžiuje streikas nevyko, nes sostinės transporto žinyba RATP turi atskirą pensijos sutartį ir darbuotojai gali išeiti į pensiją vidutiniškai 53-ejų su puse metų amžiaus.

Kitur visuomeninio transporto darbuotojai privalo dirbti mažiausiai iki 60 metų, kol galės gauti visas pensininkų privilegijas. Reikalavimai nustatyti 55 metų pensinį amžių iki šiol buvo atmetami dėl to, kad tai esą per brangu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.