aA
Baltarusija suinteresuota plėtoti santykius su Latvija "ekonomikoje ir humanitarinių santykių srityje". Tai pareiškė antradienį Baltarusijos premjeras Vladimiras Jermošinas per susitikimą su Latvijos parlamento delegacija Minske.
Premjeras pabrėžė, jog šalyje "gerbiamas Latvijos žmonių pasirinkimas ir tvarka šioje šalyje". Drauge jis pažymėjo, kad oficialusis Minskas siekia "nepolitizuoti dvišalių santykių".

V.Jermošinas priminė, kad 2000 metais Latvija buvo ketvirtoje vietoje pagal Baltarusijos užsienio prekybos apyvartą - "tarpusavio prekių apyvarta sudarė daugiau kaip 497 mln. dolerių".

Baltarusijos parlamento vadovas pasirengęs artimiausiu metu apsvarstyti su Kazachstano prezidentu Nursultanu Nazarbajevu naftos iš Kazachstano tranzito per Latvijos uostus galimybes.

"Aš įvykdysiu savo pažadą, duotą kovą per vizitą į Rygą, nors man kaip premjerui nepatogu būti Kazachstano ir Latvijos tarpininku", - sakė V.Jermošinas.

Savo ruožtu Latvijos parlamento delegacijos narys, frakcijos "Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje" pirmininko pavaduotojas Janis Urbanovičius pareiškė, kad kelionės tikslas - "asmeniškai susipažinti su padėtimi Baltarusijoje".

Parlamentaro vertinimu, "abiejų šalių tarpusavio ryšiai šiuo metu keičiasi į gerąją pusę". Jis vylėsi, kad Latvijos parlamentarų kelionė į Baltarusiją padės toliau gerinti dvišalius santykius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.