aA
Sekmadienio vakare Alytaus rajone nuo kol kas nenustatyto plėšiko nukentėjo Vokietijos pilietis. 53 metų vokietis netoli Alytaus esančiame Santaikos kaime nuomoja sandėlį, kuriame laiko naudotus baldus. Sekmadienį atvažiavęs iš Vokietijos jis užsuko ir į šį sandėlį.
Kaimo bare alaus išgėręs užsienietis nenorėjo iš karto važiuoti į Alytų, kur yra apsistojęs, ir nusprendė atsipūsti savo sandėlyje. Tačiau ant lovos įsitaisęs vokietis ramiai ilsėjosi neilgai.

Apie 20 valandą užsienietį pažadino išlaužta stalo koja ginkluotas plėšikas. Vos nubudusiam vokiečiui jis sudavė kelis kartus ir smaugdamas pradėjo reikalauti pinigų.

Užpuolikas kalbėjo rusiškai. Šios kalbos nemokantis, tačiau kelis žodžius žinantis vokietis plėšiko reikalavimą suprato. Jis pats išsiėmė iš kišenės grandinėle pritvirtintą piniginę ir atidavė joje turėtas apie 500 Vokietijos markių (apie 950 litų) ir kelias estiškas kronas.

Bet plėšikui to neužteko. Gavęs pinigus, jis pradėjo reikalauti kieme stovėjusio automobilio "Mercedes-Benz" raktelių. Išsigandęs užpultasis niekaip negalėjo jų rasti.

Tuomet plėšikas pareikalavo, kad vokietis pats eitų ir bandytų atrakinti automobilį. Išėjęs į lauką užsienietis pamatė pro šalį važiuojančią mašiną ir ėmė šaukti. Plėšikas trumpam nusisuko, o vokietis tuo tarpu išlupo jam iš rankų lazdą.

Užpuolikas su pinigais paspruko. Apiplėštas užsienietis vėliau sakė ketinęs užtvoti lazda plėšikui, bet dabar pats negalįs suvokti, kodėl taip nepasielgė.

"Lietuvos rytas"