aA
Išsipildė penkis kartus teisto klaipėdiečio svajonė - po dviejų savaičių jis sugrįš į koloniją. "Lietuvos rytas" rašė apie 37 metų Antaną Gedvilą, praėjusį ketvirtadienį išleistą iš Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos.
Tą dieną į laisvę išėjo 22 bausmę atlikę kaliniai. Jiems kolonijos administracija išmokėjo po 125 litus. Keli buvę kaliniai pirmąją laisvės dieną nusprendė atšvęsti. Alaus ir vyno prisipirkę vyrai girtavo Marijampolės pakraštyje.

Jau net penkis kartus už vagystes, plėšimą bei chuliganizmą teistas A.Gedvilas po išgertuvių atsidūrė ant vieno privataus namo laiptų. Šeimininkai, pabūgę pusnuogio nepažįstamojo, paskambino į policiją.

A.Gedvilas mūvėjo tik kelnes ir kojines. Miesto nuovadoje neblaivų vyriškį apklausė apylinkės inspektorius ir jį paleido, nes Marijampolėje nebėra blaivyklos.

Buvęs kalinys Marijampolėje neturi nei giminių, nei pažįstamų, todėl neturėjo kur eiti. Visus pinigus pragėręs basakojis naktį nusprendė praleisti nuovados vestibiulyje.

A.Gedvilas prašė, kad pareigūnai jį nuvežtų į koloniją, kurioje praleido daug metų. Tačiau policininkai laisve nesidžiaugiančiam buvusiam kaliniui paaiškino, kad neturi priežasčių jį uždaryti net į areštinę.

A.Gedvilas, naktį pratūnojęs koridoriuje, sugalvojo, kaip vėl patekti už grotų. Vyriškis iš laiptų išimtomis grotelėmis apdaužė prie nuovados stovėjusį policijos automobilį "Volkswagen Golf". Buvęs kalinys atsidūrė areštinėje.

Teismas A.Gedvilą suėmė mėnesiui. "Jis nesulauks sankcijos pabaigos, nes po dviejų savaičių sumarine tvarka baudžiamoji byla pateks į teismą. A.Gedvilui pareikštas kaltinimas dėl svetimo turto sugadinimo. Jis pripažįsta savo kaltę", - sakė pareigūnai.

"Lietuvos rytas"