aA
Žaibo iškrova Lietuvoje sukėlė dar 2 gaisrus. Dėl šios priežasties praėjusį ketvirtadienį kilo 3 gaisrai, o penktadienį ugniagesiai įregistravo dar 2 dėl žaibo iškrovos kilusius gaisrus.
Praėjusį penktadienį apie 15 val. 45 min. Kaišiadorių rajone, prie Žąslių geležinkelio stoties, užsidegė Marytės Genevičienės medinis ūkinis pastatas.

Gaisro metu nudegė pastato stogas, perdengimas, apdegė sienos. Tvarte dūmuose užtroško karvė ir veršelis. Manoma, kad gaisras kilo dėl žaibo iškrovos.

Tą pat dieną apie 16 val. 24 min. Lazdijų rajone, Buniškių kaime, užsidegė Antano Laukavičiaus medinė daržinė. Kaip manoma, nuo žaibo iškrovos kilusio gaisro metu sudegė daržinė ir joje buvę žemės ūkio padargai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iš viso nuo šių metų pradžios Lietuvoje jau kilo daugiau nei pusšešto tūkstančio gaisrų. Manoma, kad žaibo iškrova šiemet šalyje sukėlė apie 10 gaisrų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.