aA
Vokietijos pašto darbuotojai yra mokomi, kaip elgtis su agresyviais šunimis. Taip tikimasi sumažinti pastaruoju metu vis didėjantį šunų apkandžiotų paštininkų skaičių. Gyvūnų psichologų teigimu, agresyvų šunį sutikęs žmogus turėtų ramiai stovėti vietoje ir nesitengti pabėgti.
Vyras ir šuo
Vyras ir šuo
Kraštutiniu atveju žmogus galėtų apsimesti mirusiu. Pašto darbuotojai taip pat mokomi savigynos paslapčių, kurios pravers nepavykus nuraminti šuns.

Kiekvienais metais Vokietijoje šunys apkandžioja daugiau kaip 3 000 paštininkų. Šunų antpuolių rezultatas: 2 455 poros suplėšytų kelnių, 12 600 prarastų darbo dienų ir milžiniškos medicininių išlaidų sąskaitos.

Pašto darbuotojos Nicole Stadter teigimu: “Tai minčių karas. Paštininkas mano: "Aš ateinu čia kiekvieną dieną ir greitai praeinu. Šuo tai tikrai supranta." Tuo tarpu šuo galvoja: "Šis žmogus užėjo į mano teritoriją ir aš turiu jį pamokyti taip, kad jis to niekuomet nepamirštų." Pagaliau pro šalį einantis paštininkas nuobodžiaujančiam šuniui tampa sporto priemone."

Pašto darbuotojai taip pat "apginkluoti" specialiais purkštuvais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.