aA
Mančesteryje vagišiai, įsilaužiantys į parduotuves ir vagiantys iš jų plaukų dažus, bandeles bei kakadu papūgas, padaro tūkstančių svarų žalą. Vietos gyventojų teigimu, praeitą mėnesį miesto Gortono rajone ypač pagausėjo neįprastų vagysčių.
Vienos jų metu įsilaužėliai suniokojo 1000 svarų vertės sausainių kepyklos apsaugos sistemą vien tik tam, kad pavogtų vaflių už 50 svarų. Kito apiplėšimo metu iš parduotuvės dingo dviračiai už 8 000 svarų ir kakadu papūga.

Dviračių parduotuvės savininkas Davidas Garbettas laikraščiui "Manchester Evening News" teigė: "Tikiuosi, kad papūga juos išduos. Ji taip garsiai rėkia, jog ją kas nors būtinai išgirs."

Pasak draudimo kompanijos "Twi Cities Insurance Services" darbuotojo Davido Evans, vien per praeitą mėnesį jų kompanija sulaukė daugiau pranešimų apie vagystes nei per pastaruosius 5 metus.

Evanso teigimu, neseniai buvo įsilaužta į brangių motociklų parduotuvę, tačiau vagišiai pasitenkino tik 20 svarų grobiu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.