aA
Turgavietėse nuo birželio 1 dienos, įsigaliojus naujoms higienos normoms, nebebus galima prekiauti greit gendančiais maisto produktais, taip pat mėsa nuo prekystalių.
Vilniaus Kalvarijų ir Halės turgaviečių prekybos paviljonuose iki vasaros pradžios numatyta pastatyti po kelias dešimtis naujų šaldytuvų vitrinų. LŽšas tokiems agregatams nupirkti kooperuos šiose turgavietėse nuolat prekiaujantys aplinkinių rajonų ūkininkai, dalį pinigų skirs pačios turgavietės.

Kalvarijų turgaus vyriausiasis kontrolierius Vidmantas Tamulionis sako, kad daliai prekiaujančių ūkininkų bus suteiktos anksčiau pirktos šaldymo vitrinos. Be to, dar papildomai numatoma įsigyti apie 20 ar daugiau šaldytuvų vitrinų. Apskaičiuota, kad tokioms investicijoms reikės maždaug 100 tūkst. litų.

Šias rekonstrukcijas numatoma įgyvendinti iš turgaus gaunamo pelno. Pasak V.Tamulionio, Kalvarijų turgavietėje bus ir kitokių pakeitimų. Netrukus vilniečiai senajame žuvų paviljone neberas žuvų, mat jame įsikurs prekiautojai pienu, jo produktais, medumi, paukštiena. Žuvimi bus prekiaujama dabartiniame pieno produktų paviljone.

Kalvarijų turgaus veterinarijos gydytoja Nijolė Jonauskienė sakė, kad šiuo metu mėsos prekybos paviljone ūkininkams prekiauti atvežta mėsa ir jos produktais vietos užtenka. Dabar per dieną parduodama apie 1,5 tonos kiaulienos ir apie 2 tonas jautienos.