aA
Suprojektuokite ramų kampelį, pasinaudodami kiniečių aplinkos tvarkymo menu. Nesvarbu, ar jūs turite erdvų kiemą, ar tik keletą dėžių balkone, ši jūsų lauko erdvė turėtų būti susitaikymo ir ramybės vieta.
Feng Shui
Feng Shui
Sodo išplanavimas ir priežiūra gali pareikalauti gana daug darbo, bet užtat tai būtų prieglobstis, kur jūs galėsite atsipūsti po ilgos dienos.

Įkvepiančių idėjų, kaip įterpti ramybės kampelį į jūsų sodą, pasižvalgykite Rytuose. Azijos sodų dizainas sukuria nuteikiančią meditacijai ir apmąstymams aplinką. Senoviniai Azijos feng shui principai ypač gali padėti suteikiant harmonijos visai jūsų erdvei lauke.

Gėlės

Pagal feng-shui, augalai atspindi gyvenimą, taigi, jei augalai ir gėlės jūsų sode klesti, tai jūs klestėsite taip pat! Gėlės taip pat tinka savitarpio santykių praturtinimui,o raudonos gėlės yra puikūs romantikos simboliai. Tačiau prieš pradėdami sodinti nors trumpai pažvelkite į savo sodo planą ir atsižvelkite į šiuos patarimus.

Šiaurė (vandens stichija) – tai plotas, kur jūs galėsit stebėtit save, semsitės įkvėpimo, arba išreikšite savo kūrybiškumą. Gera vieta vandeniui, pvz., mažam baseinėliui. Bet koks dizainas šioje vietoje turėtų pasižymėti banguotomis ar išlenktomis linijomis. Šiame plote venkite naudoti akmenį, molį ar žemę.

Šiaurės Rytai (žemės stichija) – puikus kampas meditacijai, skaitymui ar tiesiog sėdėjimui gėrintis gamta. Tinkama vieta alpinariumams, statulėlėms, akmenimis grįstiems takeliams ar akmens suoliukams. Išlaikykite žemus ir plokščius paviršius. Venkite augalų, medžių ir bet kokios žalumos.

Rytai (medžio stichija) – Šiame jūsų užpakalinio kiemo plote turėtų būti vieta, skirta šeimos veiklai ir vasaros malonumams. Tinkama vieta augalams, daržovėms ir vaisiams. Įrenkite šioje vietoje kokią nors žaidimų įrangą ar sūpuokles. Sodo baldai, baltos gėlės, įrankiai ir metalinės detalėses nedera prie medžio stichijos – venkite jų.

Pietryčiai (medžio stichija) – Šis plotas turėtų būti panaudojamas jūsų mėgstamiausioms gėlėms ir vertingiems augalams. Tinkama vieta bet kokiems žalumynams ar gėlėms, neturinčioms baltų žiedų. Šiame plote gali stovėti kolonos, stulpai ar kiti aukšti daiktai. Venkite šiame plote sodo baldų, įrankių ir bet kokių metalinių daiktų.

Pietūs (ugnies stichija) – Tai vieta priėmimams, šventėms, bendravimui su draugais. Čia turėtų būti barbekju ir ugniavietės – šiame plote jūs taip pat galite sodinti gėles ir medžius.

Feng Shui

Formos turėtų būti smailios ar trikampės. Venkite bet kokių vandens elementų, tokių kaip fontanai ar baseinai.

Pietvakariai (žemės stichija) – Ieškote vietos, kur galėtumėte tik dviese praleisti šiek tiek laiko kartu? Ši vieta romantiškam nuošaliam kampeliui yra jūsų užpakaliniame kieme..

Jei jūs esate vieniši, šiame plote auginkite bijūnus, kurie padės jums sužavėti mylintį partnerį. Čia auginkite geltonas gėles, jei norite pagerinti santykius su partneriu. Visi dizaino elementai ir dariniai turi būti plokšti ir žemi. Venkite medinių baldų.

Vakarai ( metalo stichija) – Tai vieta, skirta mėgautis bendravimu su draugais ir šeima didelėje erdvėje lauke. Tinkama vieta lauko barui, patogiems krėslams ar vaikų žaidimo aikštelei. Šiame plote pageidautini apskritimai ir arkos. Venkite bet kokių ugnies elementų, kaip antai barbekju ar raudonų gėlių.

Šiaurės Vakarai (metalo stichija) – Gera vieta darbui ar maldai. Šiai vietai priklausytų statulėlės, religiniai simboliai, cherubinai ir vėjo varpeliai. Šioje vietoje venkite ugnies elementų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.