aA
Palestinos savivaldos vadovybė pasmerkė išpuolį prieš dvi sinagogas Stambule, pavadindama jį "barbarišku ir nuodėmingu".
Ahmed Qurie ir Yasser Arafat
Ahmed Qurie ir Yasser Arafat
© EPA-ELTA
"Palestiniečiai, vyriausybė ir prezidentas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) išreiškia paramą Turkijai, žydų bendruomenei ir aukų artimiesiems", - sakoma Palestinos savivaldos pareiškime spaudai.

Jame teigiama, kad premjeras Ahmedas Qurie (Ahmedas Kurija) paprašė palestiniečių ambasadoriaus Turkijoje Savivaldos vardu "pasmerkti barbarišką ir nuodėmingą išpuolį", per kurį žuvo 23 ir sužeista apie 300 žmonių.

Y.Arafatas nusiuntė Turkijos vyriausybei užuojautos laišką, kuriame smerkiamas išpuolis ir rašoma: "šis bailus teroro aktas prasilenkia su bet kuriuo religiniu mokymu ir nusikalsta bendražmogiškoms vertybėms."

Palestinos prezidentas, kurį Izraelis kaltina smurto kurstymu, visada pasmerkia ir palestiniečių savižudžių išpuolius prieš žydus bei neigia bet kokius jam metamus panašius kaltinimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.