aA
Šešiolika žmonių žuvo ir 31 sužeistas šeštadienį vakarų Prancūzijos Sen Nazero miesto laivų statykloje nugriuvus išilginiam nuleidžiamam tilteliui statomame "The Queen Mary II" laive, kuris taps didžiausiu ir brangiausiu kada nors pastatytu kruiziniu laivu.
Jūra, laivai
Jūra, laivai
© DELFI
Savaitgalį apžiūrėti baigiamo statyti prabangaus laivo atėjo daugiau nei 40 laivų statyklos darbuotojų šeimos narių ir draugų. Jiems einant į lainerį išilginiu nuleidžiamu tilteliu, šis nugriuvo, praneša nelaimės liudininkai.

Žmonės krito iš 25 metrų aukščio. 13 žuvo vietoje, devynių sužeistųjų būklė sunki, penki patyrė sunkias galvos traumas, praneša ligoninės atstovai.

Atlanto Luaros departamento vadovas Bernardas Boucault (Bernaras Buko) kategoriškai paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad tarp žuvusiųjų yra ir vaikų.

Į įvykio vietą atvyko apie 50 gelbėtojų automobilių ir vienas sraigtasparnis. Greta milžiniško laivo buvo įrengta lauko ligoninė.

"Chantiers de l'Atlantique" laivų statykloje, priklausančioje prancūzų mašinų gamybos bendrovei "Alstom" buvo vykdomi baigiamieji "The Queen Mary II" statybos darbai. Modernus kruizinis laivas praėjusią savaitę atliko paskutinę bandomąją kelionę netoli Bretanės krantų.

Milžino laivo savininkė yra bendrovė "Carnival Corp's Cunard Line", kuriai šis laivas kainavo 800 milijonų dolerių (apie 2 mlrd. 400 mln. litų). Didžiausio kada nors pastatyto lainerio ilgis prilygsta keturių futbolo aikščių ilgiui, o aukštis - kaip 23 aukštų pastato.

Laive yra planetariumas, meno kūrinių galerija. Pirmojoje 15 dienų kruizinėje kelionėje iš Anglijos į Floridą plauks 3 tūkst. keleivių. Pirmos klasės bilietas kainuoja apie 40 tūkst. dolerių (apie 120 tūkst. litų).

Pimoji "Queen Mary" pastatyta 1936 metais ir tapo vienu žinomiausių visų laikų transatlantinių lainerių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.