aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį telefonu kalbėjosi su neramumų krečiamos Gruzijos vadovu Eduardu Ševardnadze. Kaip pranešė Rusijos valstybės vadovo atstovas spaudai, pokalbis įvyko Gruzijos lyderio iniciatyva.
Opozicijos mitingas Gruzijoje
Opozicijos mitingas Gruzijoje
© EPA-ELTA
Gruzijos prezidento atstovas spaudai Kacha Imnadzė savo ruožtu pranešė, kad dviejų šalių vadovai aptarė padėtį šioje pietų respublikoje.

K.Imnadzė pažymėjo, jog prezidentas "pranešė savo kolegai Rusijoje, kad opozicijai pavyko neprarasti santūrumo ir nesiimti radikalių veiksmų".

Putinas pasidžiaugė šiuo faktu ir pabrėžė, kad politinis dialogas - geriausia išeitis iš susidariusios padėties. Jis taip pat pareiškė visiškai remiąs visus Gruzijos prezidento veiksmus.

Tai jau antrasis Rusijos ir Gruzijos prezidentų pokalbis pastarąją parą. Penktadienį V.Putinas taip pat kalbėjosi telefonu su E.Ševardnadze, kuris informavo apie padėtį savo respublikoje.

Lapkričio 2 dieną vykusių parlamento rinkimų rezultatais nepatenkinti opozicijos šalininkai rengė dideles protesto akcijas Tbilisyje, o valdžia į sostinės gatves išvedė guminėmis lazdomis ir skydais ginkluotus kareivius bei šarvuočius. Opozicija užsibrėžė tikslą nušalinti nuo posto prezidentą ir vyriausybę bei kaltina juos rinkimų rezultatų klastote.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.