aA
Teroristai savižudžių, sprogdinančių sprogmenų prikrautus sunkvežimius Čečėnijoje, veiksmams oficialiai pritaria Ičkerijos prezidentas Aslanas Maschadovas. Tai rodo jo kalbos vaizdo įrašas, pastarosiomis dienomis platinamas Čečėnijoje.
Atsakydamas į klausimą apie teroro aktų vykdytojus savižudžius, A. Maschadovas teigė, kad "tai ne arabai, ne samdiniai, o čečėnai, kurie iš nevilties keršija už savo giminaičius ir artimuosius".

"Yra žmonių, kurie nusprendė oriai išeiti į teisingą pasaulį iš blogio ir smurto pasaulio", sakė jis.

Be to, A. Maschadovas grasino, kad netrukus "kovotojai ims keršyti aukščiausiai karinei vadovybei, kurie duoda įsakymus rengti operacijas Čečėnijoje".

Tuo tarpu, kaip praneša iš Čečėnijos "Interfax" korespondentas, vietos gyventojai įvairiai reaguoja į teroro aktą Argūne. Šis įvykis svarstomas visur, ypač kontrolės postuose, kuriuose susikaupė daug žmonių ir mašinų. Vieni pritaria sprogimų organizatoriams, kiti mano, kad tokios akcijos dar labiau apsunkins Čečėnijos gyventojų padėtį, nes, uždarius kelius, jie nebegali išvažiuoti dirbti, mokytis, į ligonines ir nusipirkti produktų. Be to, po tokių akcijų federalinės pajėgos rengia vis naujas kovotojų paieškos tarp gyventojų operacijas.

Tuo tarpu Argūno ligoninės gydytojai pranešė, kad per teroro aktą ir po to mieste kilus susišaudymui, žuvo 5 vietos gyventojai, tarp jų - viena moteris, kuri nuo sužeidimų skeveldromis mirė operacinėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.