aA
Penktadienio vakarą nežinomi užpuolikai įsiveržė į Maskvoje įsikūrusį Atviros visuomenės institutą ir sužeidė keturis apsaugininkus - šią savaitę tai jau antrasis toks išpuolis prieš Jungtinių Valstijų milijardieriaus George`o Soroso (Džordžo Soroso) fondo būstinę, praneša milicija. Remdamasi milicijos duominis naujienų agentūra "Interfax" praneša, kad apsaugininkai buvo skubiai išgabenti į ligoninę. Dar neaišku, ar užpuolikams pavyko įsiveržti į pastatą.
Praėjusią savaitę fondo atstovybę Maskvoje užgrobė pusšimtis maskuojamosios spalvos uniformomis be skiriamųjų ženklų vilkėjusių vyrų, kurie konfiskavo įstaigoje buvusius kompiuterinius duomenis bei archyvus ir taip paralyžiavo fondo darbą.

Įsiveržimą užsakė pastato savininkas, esą su fondu nesutariantis dėl nuomos mokesčio. Tačiau G.Soroso atviros visuomenės instituto Rusijoje vadovė Jekaterina Genijeva teigė, kad panašu, jog operacija buvo surengta politiniais motyvais.

Kelios dienos iki išpuolio G.Sorosas viešai kritikavo Rusijos naftos magnato Michailo Chodorkovskio areštą ir pavadino jį "persekiojimu", kurio tikslas - privačios nuosavybės nacionalizacija.

G.Soroso fondas, aktyviausiai veikiantis buvusio Sovietinio bloko šalyse, propaguoja pilietinės visuomenės kūrimą ir pasisako už demokratinės minties plėtotę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.