aA
Prezidentas Rolandas Paksas penktadienį vakare išvyksta į Palangą atsipūsti nuo jau dvi savaites Prezidentūrą krečiančio skandalo ir pasirengti permainoms jo komandoje. "Prezidentas nori pasirengti būsimiems pokyčiams jo komandoje. Jam būtinas poilsis", - BNS sakė prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas.
Laima ir Rolandas Paksai
Laima ir Rolandas Paksai
© "Lietuvos žinios"
Pasak jo, į Palangą prezidentas vyksta kartu su šeima. Šaltinių teigimu, pirmadienį R.Paksas turėtų atsakyti į prokurorų pateiktus klausimus byloje dėl grasinimų prezidentui. Įtarimai dėl to pareikšti dosniausiam prezidento rinkimų kampanijos rėmėjui Jurijui Borisovui.

Prezidentūrą jau dvi savaites taip pat krečia skandalas dėl kai kurių prezidento aplinkos atstovų ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis.

Savaitės pradžioje R.Paksui paskelbus apie Prezidentūros komandos reorganizaciją, per pastarąsias tris dienas atsistatydinimo pareiškimus parašė visi šeši pagrindiniai prezidento patarėjai-grupių vadovai, taip pat kai kurie kiti patarėjai.

Iš užimamų pareigų prezidentas atleido savo ilgametę bendražygę, patarėją vidaus politikos klausimais Dalią Kutraitę-Giedraitienę, taip pat patarėją nacionalinio saugumo klausimais Remigijų Ačą, atstovą spaudai R.Gorbačiovą, patarėją užsienio politikos klausimais Alvydą Medalinską bei Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovą Joną Ragauską.

Kol prezidentas nepatenkino tik prezidento patarėjos teisės klausimais Onos Buišienės prašymą atsistatydinti.

BNS žiniomis, prezidentui atsistatydinimo pareiškimą kitą savaitę turėtų įteikti patarėjas teisėtvarkos klausimais Visvaldas Račkauskas, tačiau jis pats žurnalistams teigė "šiuo metu" neketinantis rašyti atsistatydinimo pareiškimo.

Šio patarėjo pavardė dažnai buvo minima per policijos komisarų apklausą ketvirtadienį Seimo laikinojoje tyrimo komisijoje dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui. Seimo komisija mano, kad prezidento patarėjai mėgino daryti įtaką teisėsaugininkams.

BNS žiniomis, atleidimo iš darbo pareiškimus penktadienį prezidentui įteikė ir patarėjas diplomatiniais klausimais Eitvydas Bajarūnas ir patarėjo pavaduotojas regioninės politikos klausimais Ričardas Šlepavičius.

Abu šie karjeros diplomatai šios informacijos BNS nei patvirtino, nei paneigė.

Prezidento atstovų ryšius su įtartinos reputacijos asmenimis tirianti parlamentinė komisija kitą savaitę norėtų apklausti ir patį prezidentą.

R.Paksas yra pažadėjęs bendradarbiauti su komisija, kuri turi iki gruodžio 1 dienos pateikti Seimui išvadas dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.