aA
Prezidento patarėjas teisėtvarkos klausimais Visvaldas Račkauskas teigia nedaręs jokio poveikio įvairių miestų policijos komisariatų veiklai ir "šiuo metu" nerašąs atsistatydinimo iš pareigų pareiškimo.
Visvaldas Račkauskas
Visvaldas Račkauskas
© "Lietuvos žinios"
Ketvirtadienį Seimo komisijoje, tiriančioje skandalą, susijusį su Prezidento aplinkos žmonėmis, liudiję kelių Lietuvos miestų policijos komisarai kalbėjo apie Prezidento patarėjo V. Račkausko skambučius jiems.

Komisarai pateikė faktų apie patarėjo prašymus įdarbinti tam tikrus asmenis, pasidomėti kai kurių bendrovių veikla ar patruliuoti arčiau Rolando Pakso tėvų namų Telšiuose.

"Jūs darote neteisingas išvadas. Aš didesnę savo visuomeninio gyvenimo dalį buvau policininkas. Mano sfera yra teisėsauga. Bendravau, bendrauju ir bendrausiu su jais visą likusį gyvenimą. Tai yra mano moralinė, asmeninė ir pareiginė pusė", - sakė V. Račkauskas penktadienį žurnalistams.

Jis apgailestavo, kad per klausymus Seimo komisijoje susidaręs klaidingas įspūdis. Anot patarėjo, taip atsitiko dėl to, kad komisarai, patys pripratę klausinėti, klausinėjami pasimetė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.