aA
Separatistinė Pietų Osetija po Europos Tarybos atstovo vizito sutiko paleisti tris kalinamus Gruzjos piliečius. "Per mano vizitą abi šalys teigiamai reagavo ir kalinių paleidimo, ir be žinios dingusiųjų klausimais, ir aš supratau, kad turiu galimybę dar čia sugrįžti", - pareiškė per savo vizitą į Cchinvalį Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras Thomas Hammarbergas.
Thomas Hammarbergas
Thomas Hammarbergas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Europos ombudsmenas pažymėjo, kad darbas vyko labai sudėtingai, ir aš jau buvau linkęs jį nutraukti.

"Po šio vizito aš nusprendžiau, jog aš tęsiu, kad padėčiau šeimoms ir giminaičiams iš vienos ir iš kitos pusės", - pareiškė jis.

"Žingsniai žengiami, bet aš norėčiau, kad vyktų daugiau, bent jau todėl, kad aš jaučiu abiejų šalių giminaičių skausmą ir kančias jų norą, kad dingusieji sugrįžtų į savo namus. Aš manau, kad žmonėms galima atimti laisvę tik tada, jeigu jie padarė nusikaltimų", - pažymėjo T.Hammarbergas.

ET komisaras pažymėjo, kad šiandien trys kalintys Gruzijos piliečiai, sulaikyti 2009 metais Pietų Osetijos Leninogoro rajone už neteisėta miško iškirtimą, bus perduoti Tbilisio atstovams.

T.Hammarbergas pabrėžė, kad šis geros valios žingsnis gerokai palengvins jo darbą su Gruzijos atstovais Pietų Osetijos piliečių paleidimo ir dingusių be žinios osetinų paieškos klausimais. .

Jis taip pat pareiškė norą susitikti su trijų Pietų Osetijos piliečių, kurie yra laikomi dingę be žinios, giminaičiais.

"Mūsų nepriklausomas ekspertas, kuris dirba su dingusiųjų be žinios giminaičiais, neturi jiems itin svarbių žinių, bet mes tęsiame šį darbą", - sakė T.Hammarbergas.

Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras T.Hammarbergas atvyko į Pietų Osetiją sekmadienį.

BNS