aA
Buvusi Tarybų Sąjungos, o dabar Prancūzijos pilietė Elena Kollong-Popova sutinka bendradarbiauti su Rusijos teisėtvarkos organais tiriant “Yukos” bylą, tačiau neketina vykti į Rusiją, kadangi bijo buvusių partnerių. Žiniasklaidai moeris teigia, kad ją "pakišo" ir apgavo.
Elena Kollong-Popova
Elena Kollong-Popova
Kaip rašo Rusijos naujienų portalas “newsru.com”, ši žiniasklaidos svarbiausia moterimi “Yukos” bendrovėje pakrištyta prancūzaitė ketina paviešinti duomenis apie Michailo Chodorkovskio, Platono Lebedevo ir kitų “Yukos” bendrasavininkų finansines operacijas.

Moteris teigia taip keršijanti už savo sūnų, kuriam iš draugiškų santykių buvo pasiūlytas vienos bendrovės direktoriaus postas, “jam už tai nemokėjo, tačiau galiausiai paaiškėjo, kad jo parašas po dokumentais būdavo padirbamas.”

1996 – 2000 m. bendradarbiaudama su “Yukos” E.Kollong-Popova dirbo maždaug su 30-čia ar net 40-čia skirtingose pasaulio vietose jos vardu užregistruotų ofšorinių kompanijų. Vietos, kuriose jos buvo užregistruotos, vadinamos “mokesčių rojais”. Moters teigimu, per šias kompanijas buvo vykdomos įvairios finansinės operacijos, net kai kurių bendrovių perpardavimai.

Ji teigia nuolat perspėdavusi “Yukos” vadovus, jog taip dirbti negalima, kadangi ji esanti Prancūzijos pilietė ir privalo mokėti mokesčius. Galiausiai 1998 m. į jos duris pasibeldė Prancūzijos finansinių tyrimų tarnyba. Prancūzija reikalauja jos išmokėti 15 mln. eurų mokesčių, kuriuos atsisako sumokėti jos buvę partneriai.

E.Kollong-Popova teigia Rusijos mokesčių tarnybai rugpjūčio 4 d. išsiuntusi 3 kilogramus dokumentų. Kaip rašo "Paris Match", būtent nuo tos dienos imta domėtis M.Chodorkovskio imperija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.