aA
Opozicijoje esantys Vokietijos krikščionys demokratai prieštaringai vertinamą parlamentarą Martiną Hohmanną (Martiną Homaną) pašalino iš savo frakcijos už nepalankius komentarus apie žydus, penktadienį pranešė vienas partijos pareigūnas.
Tora, žydai
Tora, žydai
Šis žingsnis, kuris laikomas partijos lyderės Angelos Merkel autoriteto išbandymu, yra pirmasis kartas, kai KDS pašalina savo parlamentarą. Jis buvo žengtas nepritariant daugeliui partijos narių bei aktyvistų.

M.Hohmannas praėjusį mėnesį per vietos susirinkimą sakydamas kalbą pareiškė, kad žydus, kaip ir vokiečius, galima laikyti "nusikaltėlių" tauta, nes daug žydų bolševikų per 1917-ųjų Rusijos revoliuciją dalyvavo vykdant masines egzekucijas.

Minėtas pareigūnas sakė, kad 195 frakcijos nariai balsavo už M.Hohmanno pašalinimą, 28 tam nepritarė, o 16 susilaikė.

"Rezultatas gana aiškus, tačiau jis taip pat rodo, kad šį sprendimą daugeliui kolegų žmogiškąja prasme buvo labai sunku priimti, - po balsavimo žurnalistams sakė A.Merkel. - Mums visiems tai buvo sunki diena".

M.Hohmannas iš pradžių atsisakė atsiprašyti, bet vėliau, didėjant KDS lyderių spaudimui atsistatydinti, pademonstravo tam tikrą apgailestavimą. Vis dėlto jį parėmė nemažai paprastų partijos narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.